opdræt og erfaringer

I Kennel Lamlux er opdrættet af 100 % Lamleh afstamning, baseret på de i mine øjne bedste og mest interessante hunde med et bevidst og stærkt islæt af de hunde Dr. Greig efterlod i England ved sin død i 1972.

Alle hunde til opdræt er forud DNA testet og HD undersøgt. Afgørende vigtigt er det, at der kun avles på hunde med prima temperament, da alle hvalpe jo skal være elskede familiehunde og have gode forudsætninger for at kunne bidrage hver især med sit aller bedste til et fælles liv med deres nye familier. Efterfølgende er det så op til familierne at give hvalpene de bedste betingelser, så de kan udvikle sig og få glæde af deres gode egenskaber, så hunde og familier kan smelte sammen til harmoniske enheder.

I gennemsnit opfostres der kun et kuld hvalpe årligt, da jeg vil have det rette overskud, tid og rum, så hvalpene får de bedste betingelser lige fra begyndelsen.

Sundhed, godt temperament, hunde avlet så tæt som muligt efter standarden, en for hvalpene rolig og kærlig begyndelse på livet er nogle af de vigtigste parametre, som jeg forsøger at arbejde efter. 

 

TT bitch of the year 2009, 2011, 2013, DKK breed winner 2011, DK.CH, S.CH, CLB.CH, NORDJW-08, NORDW-08 Lamlux Emma Brightly, Født 29.05.2007 DKCH, SCH Lamlux Halleluja at Dawa's

TT bitch of the year 2009, 2011, 2013, DKK breed winner 2011, DK.CH, S.CH, CLB.CH, NORDJW-08, NORDW-08 Lamlux Emma BrightlyFødt 29.05.2007

 

DKCH, SCH Lamlux Halleluja at Dawa's

DKCH, LP1, LP2, DKKV13, KLBV13, RBM, DKKV14 Lamlux Dzonka All Inclusive (Marley)

1 UK CC Lamlux Noma Brey

min baggrund med Tibetanske Terrier

Min baggrund med opdræt og udstilling af Tibetansk Terrier strækker sig tilbage til 1990, som Co/owner af  Kennel Tibatz grundlagt 1973.

I de forløbne år har jeg fået mange erfaringer, gode oplevelser og har mødt mange spændende og dejlige mennesker både i Danmark og i udlandet. Nogle af disse bekendtskaber er siden blevet mine bedste venner.

Opdrættet i Kennel Tibatz var et miks af racens to hovedlinier den oprindelige Lamleh linje og den senere alternative og i 60erne - 70erne genetisk meget snert gennemavleder Luneville linje. Særlig førstegangs-kombinationer af de to hovedlinjer gav meget ofte bonus, og en vis "krydsningsfrodighed" var sikkert årsagen. Mange usædvanligt smukke TT's er igennem årene blevet til på denne måde.

INTCH. NORDCH. DKCH. SCH. NCH. CLBCH & Årets TT tæve x 5 Tibatz Ophelia er blot en af dem, en helt fantastisk hund. Hun var på alle måder karismatisk og samtidig en usædvanlig smuk hund. Den mest vindende Tibetaner i Danmark nogensinde.