opdræt og erfaringer

I Kennel Lamlux er opdrættet af 100 % Lamleh afstamning, baseret på de i mine øjne bedste og mest interessante hunde med et bevidst og stærkt islæt af de engelske Lamleh's, de hunde Dr. Greig efterlod i England ved sin død i 1972. Når man bruger begrebet "engelske Lamleh's" er det fordi, at et ikke ubetydeligt antal Lamleh's i en årrække og helt frem til Dr. Greigs død blev eksporteret til USA til Alice Murphy Kennel Lamleh of Kalai. Efterkommere af disse hunde betegnes som de amerikanske Lamleh's. Både de engelske og de amerikanske Lamleh's er selvfølgelig uden undtagelse direkte efterkommere af Dr. Greigs oprindelige hunde fra Tibet, og danner sammen den population vi har at arbejde med idag

Alle hunde til opdræt er forud DNA testet og HD undersøgt. Afgørende vigtigt er det, at der kun avles på hunde med prima temperament, da alle hvalpe jo skal være elskede familiehunde og have gode forudsætninger for at kunne bidrage hver især med sit aller bedste til et fælles liv med deres nye familier. Efterfølgende er det så op til familierne at give hvalpene de bedste betingelser, så de kan udvikle sig og få glæde af deres gode egenskaber, så hunde og familier kan smelte sammen til harmoniske enheder.

Jeg producerer ikke blot hvalpe men forsøger i hver eneste kombination grundigt på alle tænkelige parametre at fastholde racens standard (klassisk breed type) og hver gang komme så tæt på racens oprindelse som muligt. Det er måske en af årsagerne til, at valget af hanhund meget sjældent falder på ham som i udstillingsringen tilfældigvis er mest vindende i øjeblikket. I gennemsnit opfostres der kun et kuld hvalpe årligt, da jeg vil have det rette overskud, tid og rum, så hvalpene får de bedste betingelser lige fra begyndelsen.

Sundhed, godt temperament, klassisk breed type, den officielle standard samt et konstant øje for racens oprindelse som evige pejlemærker. Disse race-fundamentale elementer samt en rolig og kærlig begyndelse på livet er nogle af de vigtigste parametre, som jeg forsøger at arbejde efter. 

 

TT bitch of the year 2009, 2011, 2013, DKK breed winner 2011, DK.CH, S.CH, CLB.CH, NORDJW-08, NORDW-08 Lamlux Emma Brightly, Født 29.05.2007 DKCH, SCH Lamlux Halleluja at Dawa's

TT bitch of the year 2009, 2011, 2013, DKK breed winner 2011 & Multi Champion, NORDJW-08, NORDW-08 Lamlux Emma BrightlyFødt 29.05.2007

 

Multi Champion Lamlux Halleluja at Dawa's

DKCH, LP1, LP2, DKKV13, KLBV13, RBM, DKKV14 Lamlux Dzonka All Inclusive (Marley)

DK CH Lamlux Sangpo Lhamo

min baggrund med Tibetanske Terrier

Min baggrund med opdræt og udstilling af Tibetansk Terrier strækker sig tilbage til 1990, som Co/owner af  Kennel Tibatz grundlagt 1973.

I de forløbne år har jeg fået mange erfaringer, gode oplevelser og har mødt mange spændende og dejlige mennesker både i Danmark og i udlandet. Nogle af disse bekendtskaber er siden blevet mine bedste venner.

Opdrættet i Kennel Tibatz var et miks af racens to hovedlinier den oprindelige Lamleh linje og den senere alternative og i 60erne - 70erne genetisk meget snert gennemavleder Luneville linje. Særligt førstegangs-kombinationer af de to hovedlinjer gav meget ofte bonus, og en vis "krydsningsfrodighed" var sikkert årsagen. Mange usædvanligt smukke TT's er igennem årene blevet til på denne måde.

INTCH. NORDCH. DKCH. SCH. NCH. CLBCH & Årets TT tæve x 5 Tibatz Ophelia er blot en af dem, en helt fantastisk hund. Hun var på alle måder karismatisk og samtidig en usædvanlig smuk hund. Den mest vindende Tibetaner i Danmark nogensinde.